понеделник, 8 август 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАПад на акциите на Волстрит

Пад на акциите на Волстрит

Цените на акциите на Волстрит паднаа поради тоа што инвеститорите не сакаат да преземат ризици пред неколку големи настани и крајниот рок до кој Вашингтон најави дополнителни царини за кинескиот увоз.

Цените на акциите на Волстрит паднаа поради тоа што инвеститорите не сакаат да преземат ризици пред неколку големи настани и крајниот рок до кој Вашингтон најави дополнителни царини за кинескиот увоз.

Дау Џонс падна за 105 поени или 0,38 проценти на 27.909 поени, додека С&П 500 падна за 0,32 проценти на 3.135 поени и Индексот Насдак 0,40 проценти на 8.621 поени.

На крајот од минатата недела, овие индекси се зголемија поради пораките од Вашингтон дека трговските преговори напредуваат добро и оти делумниот договор е близу. Кина исто така соопшти дека сака што поскоро да постигне договор за првата фаза од договорот.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП