сабота, 4 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМакедонска берза го објави билтенот за септември 2019

Македонска берза го објави билтенот за септември 2019

Според податоците кои ги објави Македонскта берза за периодот 01.09.-30.09.2019 година вкупниот промет изнесува 731.880.458 денари и е зголемен за 117,71 отсто во однос на август. 

Класичното тргување изнесува 458.036.398 денари и е зголемено во однос на август за 52,79 отсто.

Во класичното тргување истргувани се акции во вредност од 446.771.560 денари и обврзници во вредност од 11.264.838 денари.

Блок трансакциите во септември изнесувале 181.180.985  денари.

Бројот на трансакции во септември изнесувал 1.885.

Најтргувани акции на официјалниот пазар за септември беа на Комерцијална Банка АД Скопје, следи Макпетрол АД Скопје, и Алкалоид АД Скопје го зазема третото место.

Месечниот статистички билтен за септември 2019 година можете да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП