14 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАОткажани летови од аеродромот во Хамбург поради штрајк на вработените

Откажани летови од аеродромот во Хамбург поради штрајк на вработените

Повеќе од 50 летови се откажани од аеродромот во германскиот град Хамбург поради штрајк на вработените. Синдикатот ги повика вработените на еднодневен штрајк, кој почна во 3 часот ноќеска.

Аеродромот соопшти дека се откажани 58 од 388 летови кои се предвидени за денеска и дека постои можност за дополнително нарушување на авиосообраќајот.

Синдикатот бара зголемување на платите за околу 1 000 вработени меѓу кои се и пилотите, потоа шоферите на аеродромските автобуси, како и превезувачите на багажот.

Синдикатот бара зголемување на платите за 275 евра месечно.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП