сабота, 28 јануари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАПосебен сообраќаен режим околу Соборниот храм

Посебен сообраќаен режим околу Соборниот храм

Посебен сообраќаен режим утре од 11 часот ќе има околу Соборниот храм во Скопје поради одржување на манифестацијата бадникови поворки.

Манифестацијата е во организација на Здружение за возобновување на православните традиции „Бадникови поворки“, а ќе започне во 11 часот на плоштадот пред црквата „Св. Димитрија“ (ул. Црвена Скопска општина). Од 11:45 часот до 12:30 часот ќе се одржи Бадникова поворка од црква Св. Димитрија (ул. Црвена Скопска општина) до соборен храм „Св. Климент Охридски“. Учесниците ќе се движат од ул.„Иљо Војвода“, лево по бул.„Гоце Делчев“, право по бул.„Илинден“, лево по бул.„Св. Климент Охридски“ до пред влезот на Соборен храм „Св. Климент Охридски“ на бул.„Партизански одреди“ во Скопје.

Од МВР апелираат до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП