12 мај, 2024
ПочетнаЗДРАВЈЕДоколку ги подгревате овие намирници може да предизвикаат рак

Доколку ги подгревате овие намирници може да предизвикаат рак

Со подгревањето на некои намирници само го извлекувате отровот од нив. Стануваат токсични и во некои случаи можат да предизвикаат и канцер.

Ова е листата на намирници кои би требало или веднаш по готвењето да ги јадете или доколку ги одложите за подоцна, тогаш да ги јадете ладни, и никако да не ги подгревате.

Јајца

Спаѓаат во ризичната група и никогаш не би требало да ги подгревате јајцата. Јајцата ја имаат таа предност што можат да се чуваат во фрижидер и да се јадат ладни.

Печурки

Тие се јадат веднаш по подготовката, тоа е старо правило кое веруваме, го знаете сите. Ако ги подгревате печурките, може да дојде до проблеми со системот за варење.

Спанаќ

Спанаќот не е пожелно ниту да го оставате за ден потоа, а ниту пак да го загревате повторно. Кај спанаќот хранливите материи посебно се претвораат во канцерогени.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП