22 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАГраѓаните на БиХ и Македонија од утре ќе патуваат само со лични...

Граѓаните на БиХ и Македонија од утре ќе патуваат само со лични карти

Договорот меѓу Советот на министри на БиХ и Владата на Република Македонија за условите за патување на државјаните од двете земји стапува во сила од утре, 1 декември, кога граничните премини граѓаните од двете држави ќе можат да ги преминат со лична карта.

Документот го потпишаа министрите за надворешни работи на БиХ и на Македонија, Игор Црнадак и Никола Димитров на 12 март годинава, соопшти босанското МНР.

Тогаш е регулирано дека Договорот ќе стапи во сила 30 денови по приемот на последниот писмен извештај дека се исполнети внатрешните законски процедури.

Последната потврда на Министерството за надворешни работи на БиХ е примена во Амбасадата на Република Македонија на 23 октомври и како датум за стапување во сила на Договорот е утврден 1 декември 2018 година.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП