петок, 9 декември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАНеверојатно зголемување: Кутија цигари 17 евра со тенденција за пораст

Неверојатно зголемување: Кутија цигари 17 евра со тенденција за пораст

Новата цена на кутија цигари во Австралија изнесува помеѓу 28,25 – 33,9 австралиски долари, што е помеѓу 17 и 20 долари, објавија медиумите.

Светската здравствена организација повика сите земји во светот да ги зголемат даноците за тутунски производи, наведувајќи дека поголемите цени се најдобриот начин за борба против пушењето кај постарите, но и децата, пренесува порталот poslovni.rs.

Новата цена на цигарите во Австралија веќе е на сила, а следната година цените треба да се зголемат за дополнителни 12,5%.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП