понеделник, 11 декември 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАГрантови за брачни двојки кои ќе купат рурална куќа во Војводина

Грантови за брачни двојки кои ќе купат рурална куќа во Војводина

Брачните двојки од територијата на АП Војводина можат да аплицираат за грантови за купување рурална куќа со градина. Конкурсот е објавен и трае до 25 септември.

За да ги добијат потребните средства, учесниците на конкурсот треба да исполнуваат одредени услови, на пример еден од сопружниците или вонбрачните партнери не смее да биде постар од 40 години во моментот на поднесување на пријавата и треба да има постојан престој на територијата на АП Војводина.

Учесниците на конкурсот не можат да ја отуѓат недвижноста во следните десет години.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП