13 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИТТК Банка АД Скопје ќе исплати дивиденда во бруто-износ од 94,4 милиони...

ТТК Банка АД Скопје ќе исплати дивиденда во бруто-износ од 94,4 милиони денари

ТТК Банка АД Скопје на Собранието на акционери кое се одржа на 30.03.2018 донесе одлука да се исплати дивиденда во бруто-износ од 94.420.352 денари.

Висината на бруто-дивиденда по акција ќе изнесува 104 денари.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 12.04.2018 година.

Прв ден на тргување без право на дивиденда е 13.04.2018 година.

Исплатата на дивиденда ќе започне ос 02.05.2018 година.

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП