понеделник, 25 септември 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАВладата предложи укинување на обврската за познавање англиски јазик за таксистите

Владата предложи укинување на обврската за познавање англиски јазик за таксистите

Владата за време на денешната владина седница го утврди новиот текст на предлог-законот за изменување на Законот за превоз во патниот сообраќај со кој се предлага укинување на обврската за познавање  англиски јазик за такси превозниците.

Владата донесе заклучок предлог-законот да биде доставен до Собранието на Република Македонија на усвојување.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП