петок, 9 декември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАОпштина Карпош додели социјални пакети за ранливите категории

Општина Карпош додели социјални пакети за ранливите категории

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев, поделил дел од пакетите со прехранбени продукти, кондиторски производи и средства за хигиена на социјално – загрозените домаќинства од Карпош.

Оваа активност е во рамки на акцијата „Да бидеме хумани за нашите соседи” која неодамна се одржа по 22-ри пат на десет пункта низ Општината пред поголемите маркети, информираат од општината.

Богоев потенцирал дека крајна цел е проблемите да се решаваат системски, во правец на справување со сиромаштијата и невработеноста која е присутна и на локално ниво.

„Овој вид на хуманитарни активности се добредојдени, но, се надеваме дека во иднина поретко ќе ги организираме бидејќи работиме на тоа да обезбедиме достоинствен живот и егзистенција за поголемиот дел од нашите сограѓани“, напомена Богоев.

Од општината велат дека присутните граѓани се заблагодариле за помошта, и посочиле на дел од своите проблеми кои се однесуваат на невработеноста и нивниот нерегулиран статус.

Богоев најавил дека претстојат сериозни разговори со Министерството за труд и социјална политика и министерката Мила Царовска, со цел Општина Карпош да се вклучи во поддршката на социјално – загрозените граѓани преку конкретни проекти и активности.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП