19 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАЌе се отвораат народни кујни во уште неколку општини

Ќе се отвораат народни кујни во уште неколку општини

Владата на Република Македонија ја разгледала и ја усвоила Информацијата за прогрес на Проектот „Отварање на народни кујни“ за периодот јануари-јуни 2017.

Во текстот се задолжуваат неколку општини од земјава да обезбедат услови, простории за делење храна и транспорт за дистрибуција на храна, во рамките на проектот „Отварање народни кујни“, и за тоа да го известат Министерството до однапред утврден временски рок.

„Исто така се задолжи Министерството за труд и социјална политика да направи анализа на ефектот од функционирање на народните кујни и во рок од 30 дена до Владата на Република Македонија да предложи модели за подобрување на функционирањето на Проектот народни кујни“, соопшти владината служба за информирање.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП