23 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАБројот на абортуси во Mакедонија опаѓа

Бројот на абортуси во Mакедонија опаѓа

Опаѓа бројот на регистрирани абортуси во јавните здравствени установи во Земјата.

На денешната јавна дебата за влијанието на Стратегијата за сексуално и репродуктивно здравје Елена Ќосевска од Институтот за јавно здравје презентираше податоци според кои бројот на абортуси во 2016 година се намалил .

Минатата година во Македонија се извршени вкупно 4251 абортус во јавните здравствени установи, во 2014 тој број бил 4738, а годините претходно бројот на абортуси бил уште повисок .

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП