14 јуни, 2024
ПочетнаКУЛТУРАЗапочнува детскиот литературен фестивал Ракатки

Започнува детскиот литературен фестивал Ракатки

Овогодинешното издание на литературниот детски фестивал Ракатки ќе се одржи во Домот на културата „Ацо Караманов“ во Радовиш.

По објавениот конкурс и пристигнатите творби, жири-комисијата одбра триесетина најдобри творби кои ќе се претстават на самиот фестивал, каде што ќе добијат пофалници и награди.

Програмата ќе ја збогатат млади музичари, а ќе присуствуваат и дел од писателите за деца и млади.

По традиција, фестивалот Ракатки се одржува во Скопје, но оваа година организатор и покровител на настанот е градот Радовиш.

Средбата ќе ја отвори градоначалникот на Радовиш Сашко Николов.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП