среда, 29 ноември 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМинималната потрошувачка корпа во Црна Гора изнесува 802 евра

Минималната потрошувачка корпа во Црна Гора изнесува 802 евра

serbia_and_montenegro_budva_11

Вредноста на минималната потрошувачка кошничка во Црна Гора во март изнесувала 802,2 евра, соопшти денеска Заводот за статистика (Монстат).

За храна и безалкохолни пијалоци потребни се 254,3 евра, за непрехранбени производи и услуги 352,9 и за наемнина 195 евра.

Вредноста на минималната потрошувачка кошничка во март 2013 година во однос на истиот месец минатата година е зголемена за два отсто.

Според податоците на Монстат просечната плата во Црна Гора без данок и придонеси во февруари изнесувала 485 евра.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП