15 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАМакедонија и Грција заеднички спровеле 38 проекти

Македонија и Грција заеднички спровеле 38 проекти

grcija-i-makedonija

Македонија и Грција заедно работеле на 38 проекти. Вредноста била 7.226.750 евра од кои 6.142.737 евра се финансирани од ЕУ, а 1.084.012 евра изнесува националното кофинансирање од Македонија.

Најзастапени корисници биле општините Битола и Кавадарци, потоа Пелагонискиот и Југоисточниот плански регион, како и Фондацијата за локален и ИТ развој во Гевгелија.

Со проектите се поддржани туризмот, зајакнување на човечки ресурси, заштита на здравјето на луѓето, унапредување и заштита на природно и на културно наследство, унапредување на претприемништвото, заштита на животната средина.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП