14 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАСлужбите на Здравствен дом Скопје со 24 часовна здравствена заштита за празниците

Службите на Здравствен дом Скопје со 24 часовна здравствена заштита за празниците

zdravstven-dom

Службите на Здравствен дом Скопје за време на претстојните празници ќе обезбедуваат 24 часовна здравствена заштита.

Граѓаните кои ќе имаат потреба од лекарска помош, тоа ќе може да го добијат преку дежурните ноќни пунктови ( Поликлиника Идадија ,Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари, Драчево ) , во сабота на 30.04.2016 година дежурна специјалистичка служба од 08ч-16ч. во Поликлиника Букурешт и 24 часовна покриеност од Службата за Итна медицинска помош.

Согласно изминатиот период на постење се препорачува граѓаните да внимааат со внес на храна од животинско потекло и консумација на алкохол пред се од здравствени причини како и поради безбедност во сообраќајот.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП