19 април, 2024
ПочетнаКАРИЕРАЕве поради што вашето CV завршува во корпа за отпадоци

Еве поради што вашето CV завршува во корпа за отпадоци

cv-cv

Правописните и граматичките грешки се само некои од работите поради кои вашето CV, кое сте го испратиле во некоја компанија, ќе заврши во корпата за отпадоци.

За вашата биографија, која ја испраќате кога аплицирате за одредена работа, да изгледа што подобро избегнувајте ги следниве работи:

1. Јас сум вреден работник

2. Добро работам под притисок

3. Можам да работам самостојно

4. Јас сум тимски играч

5. Сам ги решавам проблемите

6. Одлично комуницирам во група

7. Продуктивен сум

8. Одлично слушам што им е потребно на другите

9. Воодушевен сум од оваа работа

10. Имам одлични карактеристики за работата која ја нудите

Порталот „Metro“ ги издвои овие 10 точки кои не би требало да ги наведувате во CV-то.

Иако се тоа ситници кои ве опишуваат, немојте да ги наведувате бидејќи на тој начин работодавците можат да си го помислат токму спротивното, бидејќи тие можат да се докажат и нема потреба да се пишуваат, а доколку толку ги нагласувате постои можност некој да се посомнева дека не можете да ги докажете.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП