недела, 29 јануари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАРусија: Стапка на невработеност 5,8 %

Русија: Стапка на невработеност 5,8 %

rusija3

Вкупниот број невработени работоспособни лица во Русија во февруари оваа година е намален во однос на јануари за 140,000 лица, на 4,34 милиони лица, кои активно бараат работа.

Тоа е 5,8 проценти од работоспособното население,

Според податоците на руската статистичка служба „Рос стат“, стапката на невработеност во февруари е намалена во споредба со податоците во јануари за шест проценти.

Во декември 2012 година стапката на невработеност изнесувала 5,3 проценти, во ноември 5,4 проценти, октомври 5,3, а во септември и август 5,2 проценти. Во споредба со февруари 2012 година, бројот на невработени работоспособни лица е намален за 321,000 лица, пренесуваат странските медиуми.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП