понеделник, 6 февруари 2023
ПочетнаКОМПАНИИОва е новиот план на Lufthansa

Ова е новиот план на Lufthansa

lufthansaoks239-uf93

Германската авиокомпанија „Lufthansa“ најави амбициозен инвестициски план за инвестирање во модернизација на товарниот сообраќај.

„Lufthansa“ планира во наредните неколку години да инвестира повеќе од две милијарди евра во модернизација на товарниот сообраќај.

Оваа инвестиција му припаѓа на планот за обнова за периодот до 2020 година.

Благодарение на неа, германскиот авиопревозник ќе ја збогати флотата во товарниот сообраќал со нови, модерни летала, ќе го развие инфоматичкиот сектор и ќе стави камен темел на новиот логистички центар на аеродромот во Франкфурт, главната база на оваа авиогрупација, пренесува франускиот весник Капитал.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП