14 јули, 2024
ПочетнаЛУКСУЗ И ПАТУВАЊЕЛуксузната Casa Gomez (фото)

Луксузната Casa Gomez (фото)

gh1

Футуристичкиот дизајн на „Casa Gomez“ вилата ја комбинира љубовта кон современите облици со комфорот на разнобојниот ентериер и отворениот простор…

„Sergio Orduna Architects“, попознати како „SO Studio“, се заслужни за дизајнот на овој дом, кој е исполнет со уметност, скулптури и прилагодени елементи на дизајнот, креирани специјално за овој проект. Материјалите и текстурата биле клуч на креирањето на овој необичен ентериер и екстериер. Очигледните бетонски ѕидови, гранитните и дрвени подови се поврзани со стакло, додека „Bisazza“ мозаичките акценти и големите црвени скалила се тука за да бидат баланс на целокупниот изглед.

Оваа луксузна вила се наоѓа во Мексико, а ги користи методите на деконструкционизмот како средство за поврзување на надворешноста со внатрешноста, како и манипулација со модерната архитектура. Овие делови на елементите на архитектурата дозволуваат ентериерот и екстериерот да бидат поврзани визуелно.

gh5

gh2

gh3

gh9

gh4

gh8

gh6

gh7

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП