понеделник, 6 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАДоаѓаат подобри денови: Швајцарија станува посилна

Доаѓаат подобри денови: Швајцарија станува посилна

shvajcarija1

Инвестициската клима во Швајцарија во февруари значително се подобри и во моментов е најповолна во последните 32 месеци.

Според резултатите од најновото истражувањe, за прв пат во 10 месеци бројот на економисти кои очекуваат подобрување во швајцарската економија го надмина бројот на оние кои очекуваат слабеење.

Истражувањето, исто така, покажа значително поголем број на оние кои очекуваат франкот да ослабне во однос на еврото.

Повеќето економисти очекуваат стабилни каматни стапки и инфлација во наредните месеци, иако постепено се зголемува бројот на оние кои не ја исклучуваат можноста за зајакнување на двата показатела.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП