23 април, 2024
ПочетнаЛУКСУЗ И ПАТУВАЊЕИнтригантен ентериер во Амстердам (фото)

Интригантен ентериер во Амстердам (фото)

ams1

Користејќи интригантни детали, Марсел Вандер развил интересна дизајнерска шема за ентериeрот на приватната резиденција во Амстердам…

Луксузниот изглед на овој ентериер е постигнат со употреба на различни шаблони кои се спојуваат во една хармонична и балансирана мешавина. Со вкупна површина од 102 квадратни метри, просторот во главната резиденција е многу паметно организиран.

Дизајнерот вели дека рационалноста не ја запрела имагинацијата која ја разбуди уникатната архитектура на оваа резиденција. Таа изобилува со детали кои биле единствен инструмент за креирање на совршен ентериер.

Границата меѓу ентериерот и екстериерот, односно архитектурата и природата не е јасно дефинирана.

Уживајте во фотографиите…

ams2

ams3

ams4

ams5

ams6

ams7

ams8

ams9

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП