четврток, 21 септември 2023
ПочетнаСПОРТБИЗФ1 тимовите ќе имаат ограничен буџет

Ф1 тимовите ќе имаат ограничен буџет

F1-racing-1

Ограничувањето на буџетите на тимовите од Формула 1 ќе биде воведено од 2015-та година.

Стратешката група „Формула 1“ и комисијата „Формула 1“ во Меѓународната федерација моторите (ФИА) се договорија за тоа на состанокот кој се оддржа во Париз.

Посебна работна група треба да ги подготви правила за ваквиот предлог и да го претстави пред Меѓународната автомобилистичка федерација до крајот на јуни 2014-та година.

Во работната група ќе бидат вклучени претставници на Меѓународната автомобилистичка федерација, сопственикот на комерцијалните права на Формула 1, Берни Еклстоун и претставници на тимовите од Формула 1.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП