13 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАЦентрална банка на Албанија ја намали основната каматна стапка

Централна банка на Албанија ја намали основната каматна стапка

bankaalbanija

Централна банка на Албанија одлучи да ја намали основната каматна стапка за 0,25 отсто.

Гувернерот на Банката Адриан Фулани одлуката ја означи како обид за поттикнување на албанската економија.

Се очекува одлуката да биде спроведена со намалување на каматните стапки на новите кредити и депозити во националната валута.

Фулани го оцени како стабилен банкарскиот систем на Албанија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП