20 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАГенслер: Ether ETF треба да бидат целосно одобрени до септември

Генслер: Ether ETF треба да бидат целосно одобрени до септември

Претседателот на Комисијата за хартии од вредност на САД, Гери Генслер, рече дека финалните одобрувања за берзанските фондови (ETF) кои се тргуваат со етер (ETH) треба да бидат завршени ова лето, им рече тој на сенаторите на сослушувањето за буџетот во четвртокот.

Генслер му рече на поткомитетот на Сенатскиот одбор за сослушувањето кое го оправдуваше буџетот на регулаторот на пазарот дека процесот се одвива без проблеми по првичното одобрување на група на ЕТФ. Агенцијата претходно го одобри првичниот круг апликации, но рече дека конечните пријави за регистрација – познати како поднесоци S-1 – сега се обработуваат на „ниво на особи“.

Откако ќе се одобрат овие барања, може да се наведат нови ЕТФ, со што се отвораат пошироки пазари за лесно тргувани фондови кои чуваат физички етер, слично на претходното воспоставување на биткоин спот ЕТФ кои држат (BTC).

На директно прашање дали ETH е стока, Генслер не одговори со да или не, задржувајќи ја неизвесната позиција што неговата агенција ја има за средството. На истото рочиште, на прашањето дали се работи за стока, шефот на Комисијата за тргување со фјучерси, Ростин Бехнам, одговори „Да“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП