29 мај, 2024
ПочетнаКОМПАНИИГранит ќе подели дивиденда од акумулирана нераспределена добивка

Гранит ќе подели дивиденда од акумулирана нераспределена добивка

Управниот Одбор на ГД Гранит АД Скопје на редовната седнива на 19.04.2024 донесе одлука за исплата на дивиденда од акумулирани нераспределени добивки остварени до 31.12.2008 година во бруто износ од 116.348.568 денари.

Износот на дивиденда за една акција во бруто износ ќе изнесува 42 денари.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 05.06.2024 година.

Исплатата на дивиденда ќе се изврши заклучно со 30.09.2024 година.

Целата добивката за 2023 година на износ од 152.525.753 денари ќе ја распредели во реинвестирање.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП