26 мај, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАКОЈ КОЛКУ ДОЛЖИ – УЈП ја објави најновата Листа на должници

КОЈ КОЛКУ ДОЛЖИ – УЈП ја објави најновата Листа на должници

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.01/2024 за долгови доспеани до 30.09.2023 и неплатени до 31.12.2023 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

На Листата на должници бр.01/2024 објавени се 1857 должници – правни лица (повеќе за 25 од претходната листа) и 3716 физички лица (повеќе за 74 од претходната листа).

Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.01/2024 изнесува 10.108.704.233 денари, (повеќе за 1.054.342.622 денари од претходната листа).

Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 9.925.148.873денари, (повеќе за 1.078.256.547 од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 183.555.360 денари (помалку за 23.913.925 денари од претходната листа).

Комплетната Листа на должници можете да ја погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП