понеделник, 29 мај 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАРаст на каматните стапки и на кредитите и на депозитите

Раст на каматните стапки и на кредитите и на депозитите

Просечната каматна стапка на вкупните кредити порасна во февруари, и сега таа изнесува 5,00%.

Просечната каматна стапка на вкупните депозити исто така бележи раст и изнесува 1,00%.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следната врска:

https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9AS/2023/Soopstenie_za_pecat_kamatni_stapki_2023_fevruari_mk.pdf.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП