вторник, 31 јануари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАДомашното производство на електрична енергија учествува со 89.0 % во бруто-домашната потрошувачка...

Домашното производство на електрична енергија учествува со 89.0 % во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергијa

Според податоците на Државниот завод за статистика, во ноември 2022 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 554 020 МWh електрична енергија, 34.406 мил. нм3 природен гас, 411 742 тони јаглен и 89 163 тони нафтени продукти.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 89.0 % во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 99.3 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

Целосното соопштение на ДЗС може да го погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП