четврток, 8 декември 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Instagram Story“ добива многу голема промена

„Instagram Story“ добива многу голема промена

„Instagram“ им овозможи на корисниците да поставуваат содржини „приказни“ кои се подолги и нема да бидат прекинати.

Корисниците на „Instagram“ кои објавуваат „Story“ кое трае помалку од 60 секунди и повеќе нема да добиваат содржина поделена во сегменти.

Компанијата започна со имплементација на новата функција, која сега е достапна за сите корисници ширум светот, а беше во фаза на тестирање на популарната платформа на крајот на минатата година.

„Instagram“ истакнува: „Постојано работиме на подобрување на искуството со содржината на „Story“. Корисниците сега ќе можат да креираат и да репродуцираат континуирани содржини со времетраење до 60 секунди, наместо да создаваат дополнителни клипови од 15 секунди“.

Неодамна, „Instagram“ се повеќе се врти кон подобрување на функциите за објавување пократки видео содржини.

Така, компанијата овозможи објавување на подолги видеа на „Reels“, кои сега можат да траат до 90 секунди (наместо 60 секунди). Дополнително, видео клиповите кои се пократки од 15 минути автоматски се споделуваат како „Reels“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП