петок, 27 јануари 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАКомпанија го назначи првиот виртуелен извршен директор

Компанија го назначи првиот виртуелен извршен директор

Кинеската компанија за игри NetDragon Websoft неодамна именуваше виртуелна личност со вештачка интелигенција за извршен директор.

Виртуелната г-ѓа Танг Ју ќе го води бизнисот на главната филијала на компанијата, Fujian NetDragon Websoft.

Танг Ју ќе носи одлуки поврзани со секојдневното работење на компанијата, а една од главните задачи ќе и биде да обезбеди поефикасен систем за управување со ризик, пишува Баг.

Човечките членови на одборот ќе го користат и како центар за податоци и алатка за аналитика во реално време. Конечно, Танг Ју треба да обезбеди квалитетна работна средина за вработените, се вели во соопштението на компанијата.

„Веруваме дека вештачката интелигенција е иднината на корпоративното управување, а нашето назначување на г-ѓа Танг Ју ја претставува нашата посветеност на вештачката интелигенција да го трансформира начинот на кој го водиме нашиот бизнис и на крајот да го поттикнеме нашиот иден стратешки раст“, ​​велат од компанијата.

NetDragon Websoft најавува дека ќе продолжи да ги проширува алгоритмите зад Танг Ју, велат тие, „да создаде отворен, интерактивен и високо транспарентен модел на управување додека постепено се трансформираме во работна заедница базирана на метаверс, што ќе ни овозможи да привлечеме многу поширока база на таленти“.

NetDragon Websoft е еден од најпознатите кинески креатори на онлајн игри како Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online и Under Oath. Компанијата има за цел да ја изгради најголемата глобална заедница за учење преку Интернет и да испорача интегрирани решенија за учење во секое училиште во светот, а во последниве години интензивно го развива секторот за онлајн образование.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП