четврток, 9 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈАКоњаниците од Аеродром денеска тргнуваат за Крушево

Коњаниците од Аеродром денеска тргнуваат за Крушево

Во пресрет на големиот национален празник Илинден, од паркот „Јане Сандански“ во Општина Аеродром денеска тргнува 44-от традиционален коњички марш до Крушево.

Стартот на маршот е во 17:30 часот, кога градоначалникот Тимчо Муцунски ќе им го предаде општинското знаме на коњаниците, кои преку црквата Св. Петар и Павле во Горно Лисиче ќе го почнат својот долг пат до славното Крушево.

Општина Аеродром како главен покровител на овој настан и најголем финансиски поддржувач, ќе продолжи да ја негува оваа традиција и во наредните години, која е од огромно значење за Аеродром и Република Македонија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП