среда, 28 септември 2022
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Instagram“ додава алатки за да го олесни создавањето содржини (ВИДЕО)

„Instagram“ додава алатки за да го олесни создавањето содржини (ВИДЕО)

„Meta“ воведе нова алатка, која ги проширува можностите на корисниците да соработуваат со други преку „Instagram Reels“.

Корисниците сега можат да ремиксираат фотографии на Инстаграм покрај видеата. Додадени се повеќе планови за ремикс, вклучувајќи зелен екран, поделен екран или преглед на слика-во-слика, а корисникот може да додаде свој печат на постоечка „Reel“.

Исто така, можно е да додадете свој ремикс на крајот на постоечкиот „Reel“, наместо да ги репродуцирате еден по друг. Овој формат е подобар кога имате нешто ново и актуелно да објавите.

„Meta“ нуди и нови шаблони, кои ќе го олеснат создавањето на содржина на „Reels“ со претходно вчитани звучни и видео ефекти. Друга нова карактеристика е можноста за снимање со предната и задната камера на телефонот истовремено, со помош на камерата на „Instagram“.

Конечно, беше потврдена и функцијата која претходно беше протечена во јавноста, имено дека сите видеа поставени на „Instagram“ ќе можат да се претворат во „Reels“, доколку нивната должина е под 15 минути.

Во апликацијата може да се препорачаат и клипови помали од 90 секунди, што ќе им овозможи да станат пошироко достапни. Ако вашиот профил е поставен на приватен, „Instagram“ нема да користи „Reels“ како што е препорачано и нема ретроактивно да ги конвертира постарите поставени видео клипови.

Оваа функција доаѓа до корисниците во наредните недели и ќе ги консолидира сите видеа на корисникот и објавите на „Reels“ ќе ги обедини во рамките на еден таб во апликацијата.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП