2 март, 2024
ПочетнаКВИЗКвиз: Дали знаете која валута во која земја се користи?

Квиз: Дали знаете која валута во која земја се користи?

Колку често патувате? Многу често? Тогаш лесно ќе одговорите на прашањата. Најчести валути во светот се долари, евра и британски фунти. Сепак, дали сте слушнале за боливар? Рупија? Ако патувате често, нема да имате проблем да го решите овој квиз. Ајде да откриеме дали сте вистински експерт за глобалните валути.

0%

Која валута се користи во Норвешка?

Correct! Wrong!

Која земја го користи Јенот како валута?

Која земја го користи Донг како своја валута?

Correct! Wrong!

Која земја користи Нов Шакал како валута?

Correct! Wrong!

Која валута се користи во Бангладеш?

Correct! Wrong!

Која валута се користи во Тајланд?

Correct! Wrong!

Која е националната валута на Венецуела?

Correct! Wrong!

Кој се појавува на банкнотата од 100 долари?

Correct! Wrong!

Која валута ја користеше Шпанија пред Еврото?

Correct! Wrong!

Која е националната валута на Полска?

Correct! Wrong!

Која е националната валута на Русија?

Correct! Wrong!

Која валута ја користеше Грција пред Еврото?

Correct! Wrong!

Која е националната валута на Јужна Кореја?

Correct! Wrong!

Која валута ја користеше Германија пред Еврото?

Correct! Wrong!

Пари

За да ги погледнете и останатите квизови кликнете ТУКА

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП