23 април, 2024
ПочетнаКВИЗКВИЗ: Ако добиете 8/8 на овој квиз, навистина сте интелигентни

КВИЗ: Ако добиете 8/8 на овој квиз, навистина сте интелигентни

Доколку се сметате за исклучително интелигентна личност и мислите дека имате висок коефициент на интелигенција, ве советуваме прво да го решите овој квиз, а потоа да се пофалите со таа титула. Се разбира, пишете ни ги резултатите кога ќе завршите. Со среќа!

0%

Ели има 14 години, а Лука е двојно постар од Ели. Колку години ќе има Лука кога Ели ќе има 30 години?

Correct! Wrong!

Кој број треба да оди по овие броеви: 48, 24, 12,......... ?

Колку врвови има една коцка?

Correct! Wrong!

Што тежи повеќе: еден тон тули или еден тон пердуви?

Correct! Wrong!

Ако среда беше пред три дена, кој ден е утре?

Correct! Wrong!

Сите три сестри на Лео имаат ќерки, а Лео има вкупно 12 внуки. Секоја внука има по еден брат. Колку внуци има Лео?

Correct! Wrong!

Кое од овие животни не припаѓа во низата?

Correct! Wrong!

Ако ги преуредите буквите во зборот „TOOKY“ ќе добиете име...?

Correct! Wrong!

Интелигенција

За да ги погледнете и останатите квизови кликнете ТУКА

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП