недела, 10 декември 2023
ПочетнаКВИЗКВИЗ: Малкумина знаат да одговорат кој стои зад овие 9 изуми! А...

КВИЗ: Малкумина знаат да одговорат кој стои зад овие 9 изуми! А ти?

Кој го измислил хемиското пенкало? А кој е мастилото за принтање? Доколку ги знаете одговорите на овие прашања, тогаш сигурни сме дека ќе растурите на овој квиз во кој сакаме да го тестираме вашето знаење за пронаоѓачите и нивните изуми. Решете го и, како и секогаш, пишете ни го во коментари резултатот кога ќе завршите. Со среќа!

0%

Кој го измисли хемиското пенкало?

Correct! Wrong!

Кој го сметаме за првиот компјутерски програмер?

Кој го измисли претходникот на авионот?

Correct! Wrong!

Кој го измисли громобранот?

Correct! Wrong!

Кој го измисли телефонот?

Correct! Wrong!

Кој го измисли мастилото за принтање?

Correct! Wrong!

Кој го измисли телескопот?

Correct! Wrong!

Кој го измисли падобранот?

Correct! Wrong!

Кој го измисли парниот мотор?

Correct! Wrong!

Пронаоѓачи

За да ги погледнете и останатите квизови кликнете ТУКА

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП