2 март, 2024
ПочетнаКВИЗКвиз: Ако немате барем 8/10 во овој лесен квиз за општо знаење,...

Квиз: Ако немате барем 8/10 во овој лесен квиз за општо знаење, не сте обрнувале внимание на лекциите

Знаеме дека обожавате да ги тренирате мозочните вијуги и да го тестирате вашето знаење со нашите квизови, а пред вас сега е квиз кој ќе провери колку всушност имате општо знаење.

Прашањата не се тешки, барем не треба да бидат, но само оние што внимавале на лекциите во училиште точно ќе одговорат на сите 10 прашања.

Споделете го вашиот резултат со нас во коментари.

0%

Кое животно беше првото кое направи орбитален вселенски лет околу Земјата?

Correct! Wrong!

Што се смета за прво светско чудо?

Correct! Wrong!

Која земја го има единственото знаме кое нема форма на квадрат?

Correct! Wrong!

Која е највисоката зграда во светот?

Correct! Wrong!

Како се вели „извини“ на шпански?

Correct! Wrong!

Која е најдолгата река во светот?

Correct! Wrong!

Во која година Колумбо ја откри Америка?

Correct! Wrong!

Дали е вистина дека кучињата гледаат само црно и бело?

Correct! Wrong!

Дали е вистина дека Марија Антоанета изјавила „ако немате леб, јадете колачиња“?

Correct! Wrong!

Кој е основач на Samsung?

Correct! Wrong!

Општо знаење

За да ги погледнете и останатите квизови кликнете ТУКА

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП