среда, 1 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАМАКЕДОНИЈАДоделен стан на користење на семејството на девојката чии органи беа донирани...

Доделен стан на користење на семејството на девојката чии органи беа донирани и спасија други животи

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, на социјалните мрежи напиша дека на седницата на Комисијата за станбени прашања било одлучено на семејството Белчовски, чија ќерка трагично загина во сообраќајна несреќа, а нејзините органи беа донирани, да им биде доделен стан на користење во општина Струмица.

“Имајќи ја предвид бескрајната хуманост на семејството Белчовски, чија ќерка Верица трагично загина во сообраќајна несреќа, а нејзините органи беа донирани, како скромно оддолжување кон ова семејство, денеска на седница на Комисијата за станбени прашања при Владата со која претседавам, едногласно одлучивме да им биде доделен на користење стан во општина Струмица”, напиша Бочварски на „Фејсбук“.

Во напишаното додава дека семејството Белчовски ги помести вредностите во општеството, а граѓаните на Република Северна Македонија бескрајно му се благодарни за највисокиот чин на хуманост.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП