2 март, 2024
ПочетнаКВИЗКвиз: Можете ли да одговорите 8/8 на квизот на знаење за големите...

Квиз: Можете ли да одговорите 8/8 на квизот на знаење за големите градови?

Кој е најголемиот град по површина во светот? Колку жители има најголемиот град во Азија? Обидете се да одговорите на овие неколку географски прашања и откријте колку сте добар во областа. Пишете ни на крајот во коментари како одговоривте!

0%

Колку жители има Токио, најголемиот град во Јапонија?

Correct! Wrong!

Кој од овие два американски градови е поголем по површина?

Како се вика најголемиот хинду-индиски храм во светот, лоциран во Делхи, Индија?

Correct! Wrong!

Кој од овие два американски градови има повеќе жители??

Correct! Wrong!

Каде се наоѓа Бангкок?

Correct! Wrong!

Кој кинески град во моментов има најмногу жители, дури 27.795.702?

Correct! Wrong!

Иако главен град на Бразил е Бразилија, тој не е град со најмногу население во таа земја. Кој град ја носи таа титула?

Correct! Wrong!

Кој град во Хрватска е најголем по површина?

Correct! Wrong!

Градови

За да ги погледнете и останатите квизови кликнете ТУКА

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП