21 февруари, 2024
ПочетнаЛУКСУЗ И ПАТУВАЊЕЛуксузното пенкало Оноре де Балзак

Луксузното пенкало Оноре де Балзак

bal1

Луксузното пенкало Оноре де Балзак ќе биде достапно за продажба од август 2013 година, по цена од 1.000 американски долари.

Од овој август компанијата „Montblanc“ му одава почит на еден од најдобрите писатели на сите времиња, претставувајќи го ова луксузно пенкало кое го носи неговото име.

bal2

Балзак како писател секогаш најголемо внимание посветувал на деталите, на ист начин, при изработката на ваквата лимитирана серија на пенкала, најголемото внимание е посветено на деталите.

bal3

Пенкалото со својот голем облик го отсликува смелиот став на Балзак, а куката која е украсена со тиркизна боја на врвот го симболизира богато украсениот бастун на Балзак.

bal4

Серијата на овие луксузни пенкала е лимитирана, таа изнесува 777 луксузни пенкала, кои можат да бидат ваши само со претходна резервација.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП