29 мај, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАTwitter ја превзема Spindle

Twitter ја превзема Spindle

twitter-neemt-sociale-locatiedienst-spindle

Од друштвената мрежа „Twitter“ објавија дека ја превземале компанијата „Spindle“ која се занимава со откривање на настаните кои се случуваат на социјалниот интернет.

Инаку „Spindle“ е компанија со седиште во Бостон, а во неа работат 9 луѓе кои по превземањето ќе се преселат во седиштето на „Twitter“ во Сан Франциско.

Решенијата на компанијата се темелат на следење во вистинско време на твитовите, споделувањето на „Facebook“ и други информации од друштвените мрежи. Со тоа би ги осигурале сите актуелни информации кои мометално се случуваат во близината на корисникот.

Засега ниту од „Twitter“, ниту од „Spindle“ не ги обелоденија условите за превземањето.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП