Објавена ранг листата на најдобрите ресторани во светот – верзијата на француската организација „La Liste“.
Рангирањето се базира на огромна база на податоци, вклучувајќи ресторани во 300 посветени ресурси. За секој од нив, се базира на „рејтингот на сигурност“ врз оценка на професионални готвачи.
Како резултат на тоа, највисокиот резултат е 99,75 за парискиот ресторан на шефот Гај Савој. Ресторанот, именуван по сопственикот, има 3 ѕвезди на Мишелин.
На второто и третото место се токискиот ресторан „Kyo Aji“ (99,5) и ресторанот за морска храна во Њујорк на Ерик Риперт, „Le Bernardin“ (99,5).
Во ова престижно рангирање на ресторани, нема ниту еден кој се наоѓа во нашата земја.