понеделник, 28 ноември 2022
ПочетнаЛУКСУЗ И ПАТУВАЊЕУникатен “ Veyron Grand Sport Bernar Venet ”

Уникатен “ Veyron Grand Sport Bernar Venet ”

Bugatti

Bugatti понуди повеќе верзии на “ Veyron”, како би докажал дека ниту еден не е ист како предходниот…

“Molsheim”, француски произведувач, продолжил со традицијата презентирајќи ни уште еден уникатен “Veyron”, овој пат 1200 PS Grand Sport кабрио, дизајниран од страна на познатиот скулптор Бернар Венет.

Уметникот со голема почит кон “Veyron”, го подига своето уметничко дело со тоа што го изразува во “математичка формула”, која ја пресметува силата на моторот.

“Bugatti сам по себе e ремек дело. Сфатив како би можел да ја трансферирам мојата пасија спрема математиката во 3д форма и тоа да го искористам на автомобил”, изјавил Венет.

Овој уникатен “Veyron” ќе биде прикажан на “Rubbel Family” во Мајами, за време на “Art Basel” изложбата, на почетокот од декември.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП