20 јуни, 2024
ПочетнаЗДРАВЈЕКРВНАТА ГРУПА ОДРЕДУВА СЕ ВО ЖИВОТОТ: Спортистите се раѓаат со нулта, лекарите...

КРВНАТА ГРУПА ОДРЕДУВА СЕ ВО ЖИВОТОТ: Спортистите се раѓаат со нулта, лекарите со А…

Постојат различни теории и верувања за тоа како крвната група може да влијае на карактеристиките на личноста и однесувањето на луѓето, како и на изборот на занимање…

Во Јапонија и Кореја веруваат дека карактерот на човекот и неговата иднина може да се „видат“ врз основа на неговата крвна група. За Јапонците тоа е важен фактор за избор на партнер, вработување и животен успех. Иако не постојат јасни научни докази за поддршка на овие тврдења, еве неколку интересни факти за крвната група и карактерот на луѓето.

Крвна група О

Луѓето со крвна група О често се сметаат за енергични, амбициозни, самоуверени и друштвени. Се верува дека тие се склони кон ризик и добри лидери и организатори.

Некои професии кои се сметаат за погодни за луѓе со крвна група О вклучуваат менаџери, претприемачи, војници, спортисти и полицајци.

Крвна група А

Луѓето со крвна група А се совесни, точни, уредни, креативни и чувствителни. Се верува дека тие се добри со луѓето, но можат да бидат премногу срамежливи или вознемирени.

Некои професии кои се сметаат за погодни за луѓе со крвна група А вклучуваат библиотекари, сметководители, фармацевти, лекари и истражувачи.

Крвна група Б

Луѓето со крвна група Б се независни, креативни, флексибилни и оптимисти. Се верува дека тие се добри во решавањето на проблемите, но можат да бидат и тврдоглави и незаинтересирани за мислењата на другите.

Некои професии кои се сметаат за погодни за луѓе со крвна група Б вклучуваат уметници, новинари, архитекти, програмери и психолози.

Крвна група АБ

Луѓето со крвна група АБ се избалансирани, доверливи, интелигентни и тактични. Исто така, се верува дека тие се добри во наоѓање компромиси и решавање на конфликти, но можат да бидат и поинтровертни од другите луѓе.

Некои професии кои се сметаат за погодни за луѓе со крвна група АБ вклучуваат дипломати, новинари, психијатри, уметници и професори.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП