среда, 29 март 2023
ПочетнаКОМПАНИИ„Cineworld“ не планира одделно да ги продава своите активи

„Cineworld“ не планира одделно да ги продава своите активи

Британскиот кино-оператор „Cineworld“, кој поднесе барање за стечај минатата година, во вторникот рече дека нема да ги продава своите средства поединечно и дека нема разговарано со „AMC Entertainment“ за продажба на ниту едно од нејзините кина.

Британската компанија соопшти дека ќе се фокусира на продажба на групацијата како целина, наместо на поединечни средства, и на напорите за реструктуирање. Се очекува да започне да контактира со потенцијалните купувачи подоцна овој месец.

„Cineworld“ денеска објави дека не е во разговори со „AMC“ за продажба на дел од својот имот, одговарајќи на тврдењата на медиумите за такви разговори. Компанијата исто така соопшти дека преговорите за реорганизирање на нејзините операции во САД се во тек.

Во октомври, „Cineworld“, вториот по големина синџир на кина во светот, објави договор за стечај со издавачите на простории и доверителите, отворајќи го патот на компанијата да земе заеми и да исплати долг од една милијарда долари.

Минатиот месец, „AMC“ соопшти дека повеќе не е во преговори за купување на некои од кино-салите во сопственост на „Cineworld“ по првичните разговори со некои кредиторите.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП