четврток, 30 ноември 2023
ПочетнаКОМПАНИИPhilips ги откупува сопствените акции

Philips ги откупува сопствените акции

philips

Компанијата „Philips“ најави дека во наредните две или три години ќе ги откупи сопствените акции во вредност од 1,5 милијарди евра.

До 2016 година овој холандски гигант предвидува годишен раст на приходите од работењето од четири до шест проценти и оперативна маржа од 11 до 12 проценти (односот на оперативниот профит и вкупните приходи), пренесува Ројтерс.

Групацијата, исто така, за истиот период како цел одредила оперативна маржа од 9 до 11 проценти за секторот за осветлување, а од 16 до 17 проценти за медицинската опрема и од 11 до 13 проценти за секорот за електронска стока за широка потрошувачка.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП