Повеќе од пет илјади години во Тибет се користи како лек за бројни тешкотии. Многу е едноставно да се подготви…
Состојки:
– 350 гр лук
– 200 мл алкохол (без метанол)
– стаклен сад со капак
Подготовка:
1. Исчистете го лукот и исецкајте го на покрупни парчиња
2. Ставете го во претходно стерилизирн стаклен сад
3. Додадете медицински алкохол и кратко промешајте
4. Затворете го садот, одложете го на страва и не го отворајте 10 дена
5. Процедете ја течноста и ставете ја во фрижидер
Начин на употреба:
– Во чаша вода капнете две капки од природниот лек
– По една ваква чаша вода со две капки од лекот пијте пред појадокот, ручекот и вечерата
– Лекот користете го 12 до 15 дена
Овој лек се користи за:
– Регулирање на крвниот притисок
– Зајакнување на имунитетот по и за време на болест
– Подготовка и зајакнување на организмот во сезона на настинки и грип
– Намалување на нивото на холестерол во крвта
– Лекување на астма, бронхитис и други респираторни болести
– Лекување на гастритис
– За забрзување на метаболизмот