петок, 7 октомври 2022
ПочетнаЗДРАВЈЕПомешајте оцет и алкохол: Болката во увото ќе исчезне за 60 секунди

Помешајте оцет и алкохол: Болката во увото ќе исчезне за 60 секунди

Тапата и неподнослива болка во увото може да исчезне со помош на лекови од кујната…

Церуменот или ушната смола е жолчкаста и смолеста материја која се излачува во ушните канали, а ја излачуваат церуменалните жлезди кои се сместени во увото. Неговата улога е да ја задржи внатрешноста на увото безбедна од прашина, бактерии и нечистотија. Но, повеќето луѓе сметаат дека е непотребен и нехигиенски, па така редовно ги чистат ушите.

Стапчињата за уши најчесто се користат за чистење на увото од церумен, но морате да знаете дека не се ефикасни, напротив, само ги туркаат бактериите кон внатрешноста на увото.

Освен тоа, исто така, треба да знаете дека вишокот восок природно се отстранува, со џвакањето или голтањето.

Понекогаш, може да доведе до непријатни тешкотии како што се главоболка, проблеми со синусите, болка во увото, проблеми со слухот, а понекогаш дури и до вртоглавица.

За таа цел, д-р. Дејвид Хил пронашол природно решение и тврди дека мешавината од оцет и алкохол може да помогне. Доволна е само мала количина.

Нанесете неколку капки во увото и потпрете ја главата на спротивната страна 60 секунди. Потоа вратете се во нормална положба и восокот ќе истече од увото.

Овој природен лек сигурно ќе ви помогне, а ушите ќе ви бидат чисти и ќе се спасите од неподносливата болка.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП