14 јули, 2024
ПочетнаКОМПАНИИIKEA планира проширување во Украина

IKEA планира проширување во Украина

Шведскиот синџир на мебел и стоки за домашна употреба „IKEA“ ги потврди своите планови за влез на пазарот во Украина, соопшти компанијата.

„„IKEA“ во моментов бара најсоодветен бизнис модел кој ќе и овозможи на компанијата да работи во Киев во следните една или две години“, се вели во соопштението.

„Одлуката за понатамошни чекори за развој во земјата ќе се базира на резултатите од истражувањето на пазарот и преференциите на украинските потрошувачи“, рече компанијата.

„IKEA“ ги објави плановите за влез во Украина во 2008-2009 година, но опаднаа во 2010-та поради кризата.

Украинските новински агенции велат дека синџирот планира да лансира и произведува производи во земјата.

Засега, потрошувачите од Украина купуваа од „IKEA“ преку интернет, а стоките пристигнуваа од Полска.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП